Activiteiten agenda

Corona en KDW

Beste allen,

Door het corona virus zijn ook onze activiteiten opgeschort of afgezegd. Op de nieuwspagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het virus en de gevolgen voor de activiteiten van onze stichting.

Zorg goed voor jezelf en je naasten

Namens Monique en het bestuur.

benefietavond-8-januari-2020

24 maart 2020 Kick-Off Jongeren boostcamp

Programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

21, 22, 23 & 24 juli 2020 Nijmeegse Vierdaagse

Beste loper van de Nijmeegse Vierdaagse,

Jouw wens om de Vierdaagse te gaan lopen is (weer) uitgekomen. Het is onze wens om kinderen en jongvolwassenen met traumatische ervaringen, te ondersteunen en een boost te geven zodat zij ook verder kunnen. En jij kunt onze wens mee vorm geven!

Stichting Kinderdroomwens organiseert voor kinderen en jongvolwassenen met traumatische ervaringen een aantal grote activiteiten die je kunt onderverdelen in:

  • FamilieVierdaagsen
  • PuberBoostcamps (12 t/m 16 jaar)
  • JongerenBoostcamps (18 t/m 25 jaar)
  • Immateriële wensen voor kinderen tot 18 jaar
  • Kanjerdagen

Door namens stichting Kinderdroomwens deze 4 dagen te lopen en ons te sponsoren. Door jouw deelname kunnen wij activiteiten organiseren die deze kinderen en jongvolwassenen, soms met het hele gezin, een boost geven.

Wat houdt dit in:

  • Jij loopt namens ons de Nijmeegse Vierdaagse.
  • Jij zorgt voor sponsorgeld, dit mag je zelf doen maar nog leuker is het als je gezin, familie, vrienden, buren jou willen steunen.

Wat is onze tegenprestatie:

  • Wij geven jou een speciaal wandel T-shirt van Kinderdroomwens.
  • Wij staan naast het parcours en verzorgen jou met een drankje, en uiteraard ondersteuning en aanmoediging. Wij geven jou een boost om door te gaan.
  • Wij zorgen ervoor dat jouw sponsoren op de hoogte blijven van jouw prestaties.

Wordt jij een van onze kanjers?

Loop mee voor stichting Kinderdroomwens!

 

Verification

 

17, 18, 19 & 20 april 2020 FamilieVierdaagse

Deze FamilieVierdaagse wordt georganiseerd voor families waarbinnen een traumatische gebeurtenis heeft plaatsgevonden. We zien dat bij ziekte van een broer of zus de zorg, soms letterlijk het verzorgen, veel tijd in beslag neemt en dat de andere kinderen in het gezin, automatisch, minder aandacht vragen ter ondersteuning of ontzorging van de ouders. Bij ziekte van een van de ouders zien we een gelijksoortig gedrag. Bij het verlies van een familie lid kan er een gelijksoortig gedrag ontstaan omdat iedereen het al zo zwaar heeft of dat kinderen de ouders gaan troosten waarbij soms de rollen van ouder en verzorgende worden omgedraaid. Daarnaast zien we dat bij scheidingen soms sprake is van geweld door een van de ouders. Ook pleeggezinnen of gezinnen met kinderen die geadopteerd zijn zien we een specifieke problematiek die kan leiden tot traumatische ervaringen bij het kind

Door dit weekend de dagelijkse zorg van de ouders te ontnemen, zowel de ouders als de kinderen met gelijkgestemde in contact te brengen zien we dat kinderen weer gaan spelen, hun kindsdeel meer naar buiten laten komen en dat ouders weer aandacht kunnen hebben voor hun kinderen. Daarnaast geeft het delen van ervaringen, tips en trucs ouders en kinderen weer handvaten om met positieve energie het leven op te pakken.

26, 27, 28 & 29 maart 2020 JongerenBoostcamp

Bij het JongerenBoostcamp gaat het om een kort verblijf (vier dagen tot een week) waarbij  jongvolwassenen met traumatische ervaringen door gesprekken en coachingsessies een richting aangeboden krijgen die ze kunnen gebruiken om hun leven vorm te geven en om zich open te stellen naar anderen zodat ze vooruit kunnen komen. Enerzijds kunnen ze onbekommerd genieten en leuke en inspirerende dingen doen. Anderzijds werken ze aan zichzelf en met anderen in de groep. Ze kunnen praten met lotgenoten en zo voelen zij zich verbonden en gesteund.
Wij merken dat er therapeutische waarde uitgaat van zo’n verblijf en dat dat een langdurig effect heeft. Mensen die deelnemen aan een JongerenBoostcamp krijgen daarnaast een kennismakingsbijeenkomst, een terugkomdag en een evaluerend persoonlijk coachgesprek aangeboden. Daarnaast zoeken zij elkaar op door middel van bijvoorbeeld een avondje uit en er zijn veel duurzame contacten. Ook via Social Media zoeken zij elkaar op en blijven zij verbonden met elkaar.

12, 13 & 14 juni 2020 PuberBoostcamp

PuberBoostcamp 2020. Data worden later bekend gemaakt.
Tijdens de pubertijd gebeurt er heel veel. Het brein maakt overuren en in de regel zijn pubers vaak onzeker over wie ze zijn, of ze er bij horen en of ze goed genoeg zijn. Pubers die iets intens hebben meegemaakt, bijvoorbeeld het verlies van een ouder, broer of zus of ziekte van een gezinslid, kunnen niet altijd even goed hun verhaal kwijt bij leeftijdgenoten. Door de intense gebeurtenissen lijken ze volwassener dan hun leeftijdgenoten. Voor een deel klopt dat ook, zij kunnen zichzelf beter redden en ontwikkelen een soort tweede natuur om voor de ander te zorgen en vooral niet tot last te zijn. Omdat zij zich prima lijken de redden, is de noodzaak om extra aandacht te schenken aan deze doelgroep niet vanzelfsprekend. Stichting Kinderdroomwens heeft besloten om al deze knappe koppen en doorzetters, die zichzelf vaak opofferen, een eerste plaats te geven. Dat doen wij door een PuberBoostcamp te organiseren. Lotgenoten komen hier samen, pubers die allen iets intens hebben meegemaakt. Een plek met leeftijdgenoten waar ruimte is voor je eigen verhaal. We maken gebruik van creativiteit, sport, spel en goede gesprekken en zorgen voor een atmosfeer om even helemaal jezelf te zijn en zo te kunnen verbinden met de ander.

20 juni 2020 grote Kanjerdag de Klif

Grote Kanjerdag in de Klif in Nijmegen. van 10.30 tot 17.30 uur. Voor alle Kinderdroomwenskinderen.