Vrijwilliger Natascha

Mijn naam is Natascha en ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben wij twee prachtige kinderen. Chloë van 9 en Justin van 6.

Wij zijn vorig jaar via via met Monique in contact gekomen en uitgenodigd voor de KanjerVliegdag in Budel. Wij hadden geen idee wat ons te wachten stond en gingen met z’n viertjes vol gezonde spanning naar Budel. Daar aangekomen viel alle spanning meteen weg. Wat een geweldig ontvangst overal vrolijke ballonnen en vriendelijke gezichten. De kinderen kregen allebei een rugzak met lekkers, een mooie pet, een knutsel vliegtuigje, een T-shirt en een V.I.P pas waar ze mee de lucht in mochten als echt hulppiloten. Geweldig!

Wat een ervaring om voor het eerst in hun leven in een vliegtuig te zitten!

Chloë durfde zelfs helemaal alleen in een Ultralight vliegtuig met de piloot als een echte held.  De piloot heeft haar echt de dag van haar leven gegeven. Ze heeft heerlijk ontspannen gekletst en vooral heel erg genoten van het prachtige uitzicht. Justin mocht met een groter vliegtuig mee en ik als mama mocht ook mee. Wat een ervaring. Koptelefoon op en praten met de piloot en medepassagiers…fantastisch vonden wij het!

Er was nog meer te beleven de kinderen mochten een ritje maken in hele mooie auto’s. Er was een man die mooie schetsen maakte en een man die goochelde en ballonnen kon veranderen in prachtige creaties. Er was een springkussen en een heerlijke verzorgde lunch. Alles was die dag tot in de puntjes verzorgd en dat allemaal door gedreven liefdevolle vrijwilligers.

Wauw… wat een ervaring om zo’n dag mee te mogen maken. Wij voelde ons echte V.I.P ‘s.

Toen wij terug naar huis reden met onze kindjes slapend van alle indrukken en nagenietend van deze bijzondere dag zei ik tegen Jeroen: “Wat was dit bijzonder ik zou zo graag willen helpen bij deze stichting.” De dagen er na waren we nog steeds aan het nagenieten en aan het denken en lezen over alles wat Stichting Kinderdroomwens nou eigenlijk doet. Alles wat ik las wakkerde mijn enthousiasme aan. Ik wilde ook vrijwilliger worden bij deze bijzondere stichting dacht ik…

Eind vorig jaar wilde de stichting, leerlingen die een feestweek voor Stichting Kinderdroomwens organiseerden en geld inzamelden, bedanken met een gezellige middag met allerlei workshops en leuke activiteiten. Of ik wilde helpen…en natuurlijk wilde ik dat! Mijn eerste dag als vrijwilliger en ik begon weer met zenuwen in mijn buik aan dit avontuur. Het was in één woord geweldig. Alles verliep heel ontspannen iedereen was blij en deed gezellig mee en zo werd het weer een onvergetelijke dag.

Na afloop heb ik met Monique afgesproken dat als ik iets kon doen ze het maar hoeft te vragen :-). De afgelopen maanden heb ik een paar keer meer mogen helpen zo ook op de Kanjervliegdag in Budel waar wij elkaar een jaar geleden voor het eerst ontmoet hebben.

Geweldig om zoveel liefde gezelligheid en vrolijkheid te zien van iedereen die op deze dag aanwezig is was.Vrijwilligers maken het verschil in tijden van zorgen en onmacht en verdriet. Samen een onvergetelijke dag organiseren geeft zoveel energie. Wat ben ik dankbaar dat ik vrijwilliger mag zijn bij Stichting Kinderdroomwens. Ook heb ik samen met de stagiaires van Kinderdroomwens twee mooie dagen in Groesbeek bij de Bierfeesten gehad.

Monique zat zelf voor het Jongerenboostcamp in Frankrijk en had een uitnodiging gekregen om van de burgemeester van Groesbeek een cheque in ontvangst te komen nemen. De organisatie wilde op deze manier laten zien dat het daar niet alleen om het bier gaat maar ook om de ondersteuning van drie goede doelen waaronder Stichting Kinderdroomwens.

Wij waren alle drie best wel zenuwachtig want tenslotte zouden we bij de burgemeester op het podium komen om de cheque in ontvangst te nemen…weer zenuwen voor niks want er was alleen maar gezelligheid en warmte van de mensen die wij vertelde over Stichting Kinderdroomwens.  Organisator Gerie Tuss, dankjewel voor de goede organisatie en dankjewel dat wij zijn uitgekozen.

Ook hebben wij op de basisschool van mijn kinderen dit schooljaar een goede doelen actie. Stichting Kinderdroomwens is gekozen om een jaar lang allerlei leuke activiteiten voor te doen. Daarmee zamelen we geld in zodat de stichting nog heel veel kinderen en jongeren kan helpen. Elke bijdrage komt ook echt rechtstreeks bij de kinderen en jongeren terecht die echt alle steun en liefde kunnen gebruiken in hun leven wat vaak helaas niet zorgeloos en probleemloos verloopt waardoor ze snel volwassen moeten worden of waardoor ze getekend zijn voor hun verdere leven…deze kinderen en jongeren verdienen het net als ieder ander om even zorgeloos te zijn te voelen dat er aan ze gedacht wordt, te merken dat ze gezien worden en omringd worden door positieve mensen.

 

Ik ben dankbaar dat wij deze geweldige stichting op deze manier kunnen helpen en ik hoop dat we nog heel lang met z’n allen deze dingen mogen blijven doen.

Op naar de volgende 12,5 jaar!

 

Veel liefs Natascha