Stichting Kinderdroomwens bestaat 12,5 jaar!

Stichting Kinderdroomwens bestaat 12,5 jaar!

De start van Kinderdroomwens herinner ik me als de dag van gisteren.
Eigenlijk is de allereerste wens al vervuld voor we ons officieel een stichting mochten noemen. De wens van Robbie. Zijn wens was een cadeau voor het hele gezin.
Omdat de toen 8 jarige Robbie in een rolstoel zit en een slaapkamer met aanpassingen op de begane grond had gekregen, kwam hij tot de ontdekking dat alleen slapen niet leuk was. Hij had behoefte aan een “maatje”.
In samenwerking met stichting Hulphond konden wij Robbie een prachtige pup geven. Deze pup ging niet mee in het hulphondentraject en kon uitgroeien tot een echte familiehond die uiteraard bij Robbie op de kamer sliep. Robbie leerde hem bordjes naar de keuken brengen, sokken uittrekken, de lamp uit doen enz.. Allemaal gewoon omdat dit leuk is. Hij kan het namelijk ook prima zelf.
“Doedel” was en is nog steeds zijn maatje. Inmiddels is Doedel een bejaarde hond. Hij is super lief en biedt troost en liefde aan iedereen op momenten dat dit nodig is. Zelfs aan kinderen uit de buurt.

Het gezin is ook mee geweest met onze FamilieVierdaagse en zo ontstond er een band voor het leven.

Robbie en zijn oudere broer Bas zijn een paar jaar geleden mee geweest met ons eerste JongerenBoostcamp en Bas heeft daar zelfs zijn grote liefde Anouk gevonden. Anouk heeft stage gelopen bij Kinderdroomwens. Moeder Helma heeft pas weer een nieuw gezin bij ons aangemeld. Een mooier voorbeeld van wat stichting Kinderdroomwens wil bereiken is er eigenlijk niet. Het stokje overdragen, liefde, verbinding, vertrouwen…een band voor het leven.

Het gaat goed met het gezin, Robbie, Bas en Sophie zijn drie prachtige volwassen jongeren die volop genieten van het leven en ook met Paul en Helma gaat het goed. Ik hoop ze snel weer eens te zien.

Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren. We hebben heel veel mooie dingen mogen doen. Wensen vervuld, Kanjerdagen, FamilieVierdaagsen en JongerenBoostcamps georganiseerd. We zijn gegroeid en hebben daarnaast ook af en toe behoorlijke zware periodes moeten doorstaan. Wisselingen binnen het bestuur, grote sponsoren  die zelf in zwaar weer terecht kwamen en geen ondersteuning meer konden bieden, de crisis die nog steeds sporen achter laat…Een ding is zeker. We zijn er nog en we gaan door want het werk van Kinderdroomwens mag gewoon niet stoppen.

Er zijn nog zo veel kinderen en jongvolwassenen in Nederland die ondersteuning keihard nodig hebben. Samen met al onze vrijwilligers en alle bedrijven en lieve mensen die de stichting een warm hart toedragen blijven we er voor gaan. Samen zijn we sterk en gaan we op naar de 25 jaar!