Sponsor Richard Janssen Staal verbindt en versterkt

Sponsor Richard Janssen Staal BV is sinds 1994 actief als leverancier en bewerker van staal, roestvaststaal en aluminium. Oprichter en eigenaar Richard Janssen is 25 jaar geleden begonnen als zelfstandig ondernemer. Hij was daarvoor werkzaam bij een grote staalleverancier. Daar ontdekte hij dat kleinere klanten niet goed werden geholpen. Zij hadden behoefte aan kleinere eenheden en de grote handelaren konden daar niet aan voldoen. Hij wilde hier verandering in aanbrengen en richtte Richard Janssen Staal BV op. Deze onderneming moest de kleinere ondernemers uit de regio bedienen met staal, roestvaststaal en aluminium. Richard investeerde in een breed assortiment en focuste zich op een flexibele en klantgerichte aanpak. Dat dit een succesvolle strategie was bleek uit het snel groeiende aantal klanten. Klanten die behoefte hadden aan een leverancier met aandacht voor de mens achter de klant. Een leverancier die betrouwbaar is en investeert in de relatie.

Samenwerking

De markt is sterk veranderd de afgelopen 25 jaar. De crisis heeft ervoor gezorgd dat de concurrentie toenam en de vraag minder werd. Richard besloot om de kracht van samenwerking  op te zoeken en heeft in 2012 een goede partner gevonden in de Raak groep uit Tilburg. Richard Janssen Staal maakt nu onderdeel uit van een landelijk samenwerkingsverband met vestigingen in Tilburg, Duiven, Oss, Roermond en Asten. Iedereen heeft een eigen werkgebied, er is sprake van een sterke teamgeest en de toekomstbestendigheid van de organisatie is toegenomen.  Daarnaast is er geïnvesteerd in materieel om klanten zo snel mogelijk te kunnen bedienen. Janssen Staal beschikt inmiddels over twee staalexpressen, voertuigen die in staat zijn om regionale klanten binnen één uur te beleveren.

Verbinding door open communicatie

Bij Richard Janssen Staal heerst een prettige informele sfeer. Partner Marian en zoon Joost zijn ook werkzaam in het bedrijf. Verbinding en transparante communicatie vormen een belangrijk onderdeel van het succes. Richard ziet er persoonlijk op toe dat er open en transparant wordt gecommuniceerd, onderling, maar ook met klanten en leveranciers. “Ik vind het heel belangrijk dat er open wordt gecommuniceerd, dat is een belangrijk onderdeel van ons succes”. Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd waarbij alle collega´s samenkomen en er is sprake van korte lijnen met klanten en leveranciers. De chauffeur van Janssen Staal speelt een belangrijke rol in de verbinding met de klanten. Hij kent ze allemaal persoonlijk en is altijd bereid om tijd te maken voor een persoonlijk gesprek.

Maatschappelijke betrokkenheid

Richard vindt het belangrijk om maatschappelijke betrokkenheid  te tonen.”Wij tonen onze maatschappelijke  betrokkenheid door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan aan te bieden, zoals asielzoekers. Daarnaast zijn we sinds 2017 vaste sponsor van Stichting Kinderdroomwens. Wij willen graag een bijdrage leveren aan een veilige en goede basis voor kinderen zodat ze voldoende kansen hebben om zich te ontwikkelen en positief de toekomst tegemoet gaan. Wij geloven dat verbinding daarbij helpt.”