Op zondag 15 september hebben we een KanjerVliegdag georganiseerd in samenwerking met Zweefvliegclub Volkel. Het thema van deze dag was vertrouwen en eigen kracht. Door in verbinding te zijn met jezelf en met elkaar voel je je sterker. Deelnemers waren pubers en jongvolwassenen die eerder mee zijn geweest met het PuberBoostcamp en JongerenBoostcamp. Het is een mooie dag geworden, met een bezoek aan de brandweer van de vliegbasis en de traumaheli. Jurgen Janssens van Zweefvliegclub Volkel was er bij en heeft er een mooi verslag over geschreven.

“Op zondag 15 september jongstleden mochten we weer een groep van 20 jongeren ontvangen. Bijzonder mooie mensen die ergens in hun jonge leven een trauma hebben opgelopen. Wat zijn wij als Zweefvliegclub dankbaar dat we deze groep hun verhaal even kunnen laten vergeten door lekker een stukje met ze te gaan vliegen! Een vliegdag voor kanjers dus, en zo is de Kanjervliegdag ooit ontstaan. Deze bijzondere dag in chronologische volgorde:

10.30 uur – De groep, met begeleiders, werd opgevangen bij de poort en nadat ze allemaal een toegangspas van de bewaking hadden ontvangen, gingen we naar de club in Hangaar 1.

11:00 uur – Onder het genot van een lekker stukje gebak en een drankje in het clubgebouw van de zweefvliegclub volgde een gezellig weerzien voor alle jongeren en een eerste kennismaking met enkele clubleden.

11:45 uur – In de briefingroom deden Monique en Jurgen een welkomstwoordje en daarna heeft Maurits uitgelegd hoe het nou toch kan dat een (zweef)vliegtuig kan vliegen en zelfs soms 6 tot 7 uur boven kan blijven en ter afsluiting van dit gedeelte deed Rico zijn verhaal over een van de grootste werkgevers van Nederland Defensie en ondersteunde zijn verhaal met gave filmbeelden.

12:15 uur – De groep werd gesplitst en elke groep mocht een bezoek brengen aan de brandweer van vliegbasis Volkel, terwijl de andere groep een bezoek mocht brengen aan de traumahelikopter. De brandweer gaf uitgebreid tekst en uitleg over hun materieel, apparatuur en taken. Gelukkig werd dit ook nog in de praktijk bewezen doordat ze mee mochten rijden in een Emergency One-Titan HBR-G een indrukwekkend en buitengewoon snel- en wendbare Crashtender.

14:00 uur – Hierna gingen we naar de startplek aan het begin van de startbaan van de Zweefvliegclub. Ondertussen was het tijd om een lekker hapje te eten, wat te drinken en wat uit te rusten van de indrukken tot dat moment. Maar het hoogtepunt moest nog komen, instappen en meevliegen in een zweefvliegtuig! Iedereen durfde het aan om een rondje mee te vliegen en te genieten van het prachtige uitzicht.

17:00 uur – Aan alles komt een einde en zo ook aan deze zeer geslaagde Kanjervliegdag. De jongeren hebben een onvergetelijke dag gehad en datzelfde geldt voor ons!

We kijken nu alweer uit naar volgend jaar waarop we een volgende groep jongeren hopen te mogen ontvangen bij onze club. Deze dag zou niet mogelijk zijn geweest zonder de medewerking van Stichting Kinderdroomwens, Vliegbasis Volkel, Stichting Kindervliegdroom, Brandweer vliegbasis, Traumahelikopter en Zweefvliegclub Volkel. Steun de genoemde stichtingen om dit soort dagen ook in de toekomst mogelijk te maken.”