9 januari 2019 Kanjerdroomdag

Kanjerdroomdag voor kinderen AZC Overloon

Binnenkort staat er weer een bijzondere dag op de agenda van de stichting. Woensdag 9 januari juni zal de Kanjerdroomdag plaatsvinden, een dag speciaal georganiseerd voor de kinderen van het asielzoekerscentrum in Overloon.  De dag zal een onbezorgde doe-dag worden met veel bijzondere activiteiten, voor een bijzondere doelgroep.

Een aantal maanden terug werd de stichting benaderd door de Josefschool in Overloon. De school geeft les aan kinderen van het AZC in Overloon. Zij hadden de vraag of Stichting Kinderdroomwens een dag of evenement kon organiseren voor deze doelgroep. En dat kunnen we zeker! Deze doelgroep heeft dingen gezien die niet voor kinderogen bedoeld zijn. Zij hebben alles achter gelaten en hebben met grote onzekerheid een gevaarlijke oversteek gemaakt. Eenmaal in Nederland hebben ze ook nog eens te maken met racisme en discriminatie en wordt er weinig voor deze kinderen georganiseerd. Daar willen wij verandering in brengen. Samen met studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) die de Minor eventmanagement volgen, organiseren we een dag vol uitdagende activiteiten.

De dag zal in thema staan van tovenaars en feeën. Zij toveren het AZC om tot een fantasiewereld, waar de kinderen even al hun problemen kunnen vergeten. Daarnaast kunnen ze natuurlijk allerlei activiteiten ondernemen. Activiteiten die ze anders niet snel zouden doen, omdat daar simpelweg het geld niet voor is en de middelen niet aanwezig zijn. Denk aan schminken, djembé les en bubble voetbal. We hopen zo een onvergetelijke dag neer te zetten waar ze nog vaak over zullen napraten.