1 september Zweefvliegdag

Besloten Vliegdag, dit is een terugkomdag voor kinderen die mee zijn geweest bij een JongerenBoostcamp of bij een PuberBoostcamp.

Soms kan samenwerking tot iets heel moois leiden.
Al sinds enkele jaren werken stichting Kindervliegroom en kinderdroomwens samen als het gaat om kanjer vliegdagen.
De afgelopen jaren hebben we meerdere keren met succes samengewerkt op Kempen Airport in Budel.
Wij hebben dit jaar de bakens eens verzet en zijn neergestreken op de militaire vliegbasis van Volkel.
Daar waren we op zondag 2 september 2018 ontvangen door Zweefvliegclub Volkel.
Het is werkelijk een meer dan fantastische dag geworden en dat lag niet alleen aan het hele mooi weer!
De leden van zweefvliegclub Volkel en Stichting Kindervliegdroom hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om een groep van ruim 20 jongeren een meer dan geweldige dag te bezorgen.
Nu kom je al niet zo snel op een militair vliegveld, dus dat is op zich al bijzonder. De rondleiding door het museum Typhoon maakte die beleving nog completer!
Van dichtbij kunnen zien wat er aan militaire toestellen heeft gevlogen en nog vliegt maakt het allemaal heel tastbaar. Daarnaast een warm ontvangst bij de brandweer van de vliegbasis die met meer dan indrukwekkend materieel permanent gereed staan om uit te rukken. En als klap op de vuurpijl ook een ontvangst bij het team van de traumahelikopter voor Zuid Nederland. Deze staat gestationeerd op de basis. Het plotseling uitrukken voor een ongeval liet het geheel nog meer tot de verbeelding spreken.

Maar dan uiteindelijk toch waar we voor gekomen waren… meevliegen in een Zweefvliegtuig.
Zweefvliegclub Volkel is een goed georganiseerde club die weten wat ze doen. Zo heeft ieder een eigen taak en wordt er niets aan het toeval overgelaten.
De dag begon al met een ontvangst waarin we alle in en outs over het zweefvliegen te horen kregen.
Alle deelnemers zijn één voor één met een instructeur gaan zweven. Op Volkel wordt er gebruik gemaakt van een lier die het toestel in enkele seconden laat vliegen en je vervolgens tot een hoogte van 500 mtr brengt, daar wordt je losgekoppeld en dan is het de kunst om met behulp van warme lucht (thermiek) zo lang mogelijk te blijven zweven.
Een beleving die menigeen nog lang zal heugen. Het vrij zijn van de grond, even los van alles, en met je hoofd in de wolken!